Kuriozitet

U konsiderua një sukses, por raketa e Elon Musk shpërthen pasi zbret në tokë

Një raketë e kompanisë SpaceX shpërtheu rreth 10 minuta pasi u ul në sipërfaqen e tokës, edhe pse arriti të ngjitej gati në 10 kilometra lartësi në fluturimin e parë testues. Teknikët dyshojnë se një rrjedhje gazi ishte arsyeja e shpërthimit të raketës Starship. CEO i kompanisë, Elon Musk, e quajtur testin një sukses, pasi rakete SN10 u ul pa probleme, ndryshe nga prototipat e mëparshëm, SN8 dhe SN9.SpaceX thotë se ka në plan t’i përdorë raketat Starship për disa qëllime, mes të cilave edhe mundësimi i udhëtimit nga një qytet në tjetrin me shpejtësi ekstreme dhe më vonë, dërgimin e njeriut të parë në mars. Për këtë projekt, Elon Musk, ka thënë se synon ta realizojë edhe më parë se NASA.

voradmin

Misioni i Vora News është informimi i publikut duke u nisur nga disa kritere: depolitizimi, angazhimi për paanësi dhe ndershmëri do të jetë një kategori e re dhe e identifikueshme e gazetarisë ku qëllimi i saj është të sigurojë një analizë të saktë dhe të paanshme të deklaratave, në mënyrë që të korrigjojë perceptimet e gabuara tek audienca dhe të rrisë njohuritë e publikut mbi çështje e rendesishme te aktualitetit. Gazetaria drejt rikthimit tek misioni i saj!
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker