Ekonomia

Si do ndahen fondet e skemës kombëtare të mbështetjes në bujqësi

Si do ndahen fondet e skemës kombëtare të mbështetjes në bujqësi

Ministria e Bujqësisë dhe Ministria e Financave dhe Ekonomisë kanë nisur punën për hartimin e udhëzimit për mënyrën e shpërndarjes…
Anija e bllokuar në Kanalin e Suezit, ekspertët paralajmërojnë krizë ndërkombëtare

Anija e bllokuar në Kanalin e Suezit, ekspertët paralajmërojnë krizë ndërkombëtare

Vijon të jetë e njëjtë situata në Kanalin e Suezit, ku një nga anijet më të mëdha në botë që…
Pandemia nxjerr të papunë mbi 12, 600 të rinj, kryesisht në sektorin e turizmit

Pandemia nxjerr të papunë mbi 12, 600 të rinj, kryesisht në sektorin e turizmit

Pandemia Covid -19 ka krijuar vështirësi në tregun e punës duke cenuar kryesisht grupet më të prekshme, gratë dhe të…
Modeli ekonomik i Shqipërisë ka prodhuar pabarazi, 66% e shqiptarëve e konsiderojnë problem

Modeli ekonomik i Shqipërisë ka prodhuar pabarazi, 66% e shqiptarëve e konsiderojnë problem

Modeli ekonomik që ka ndjekur Shqipëria në këto tre dekada të tranzicionit ka rritur pabarazinë mes qytetarëve duke favorizuar një…
Kreditë me probleme u rritën lehtë në 8.2% në muajin Janar

Kreditë me probleme u rritën lehtë në 8.2% në muajin Janar

Raporti i kredive me probleme njohu rritje të lehtë në muajin janar. Sipas Bankës së Shqipërisë, ai arriti nivelin e…
Shtrenjtohet me 25% çmimi i gazit për makinat, kosto shtesë edhe për familjarët

Shtrenjtohet me 25% çmimi i gazit për makinat, kosto shtesë edhe për familjarët

Çmimi i gazit është shtrenjtuar javëve të fundit si për ata që kanë të instaluar impiante në automjete ashtu edhe…
Rriten çmimet e naftës në vend, për herë të parë që pas pandemisë

Rriten çmimet e naftës në vend, për herë të parë që pas pandemisë

TIRANË– Çmimet e naftës në vend janë rritur me 6-8 lekë ditët e fundit, duke shënuar rritjen e parë që…
Si ndikoi pasiguria dhe pandemia në nivelin e kursimeve në Shqipëri?

Si ndikoi pasiguria dhe pandemia në nivelin e kursimeve në Shqipëri?

Nga vlerësimet empirike konfirmohet ekzistenca e një korrelacioni midis pasigurisë së situatës së pandemisë dhe rritjes së depozitave të kursimeve.…
Dalin statistikat e Eurostat: Shqipëria, me pagën minimale më të ulët në Europë

Dalin statistikat e Eurostat: Shqipëria, me pagën minimale më të ulët në Europë

Shqipëria rezulton vendi që ka pagën minimale më të ulët në Europë, sipas një publikimi të sotëm të Eurostat, për…
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker